Ego, depressie, moedeloosheid versus Authentieke IK

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 18:09

Ego, ja daar hebben we er één.  Een zeer oude bekende met een korte naam maar met een heel duidelijke stem in de mens.

Je ego moet er voor zorgen dat je kan overleven en maakt dat je in gevaarlijke situaties je gedrag aanpast aan je omgeving. Helaas neemt het ego dit overleven heel zwaar op.  Zo zwaar dat het er zelfs voor kan zorgen dat je authentieke macht ook niks meer te vertellen heeft. Terwijl die authentieke macht nu net je ware essentie is.

En dat allemaal onder de noemer van OVERLEVEN. Het ego kan gebruik maken van de ratio, het cognitief vermogen, intelligentie en de programmering door ervaringen in het verleden en je opvoeding.

Overleven als mens hebben we soms nodig. Het mag alleen niet ten koste van je ware essentie gaan. Als het ten koste gaat van je authentieke ik dan gaat het ego te ver in het overleven. Natuurlijk zit daar ook een verdediging in. De verdediging bijvoorbeeld om niet meer gekwetst te worden. Je sluit je dan maar af voor de ander of je gaat niet meer met de ander om. Of zelfs nog erger: je maakt ruzie om de ander maar niet te dichtbij te laten komen. Terwijl je dat eigenlijk diep van binnen wel zou willen.

Het ego is de grootste tegenhanger van je authentieke ik. Het is niet egoïstisch als je je ware essentie laat spreken. Jij hebt ten alle tijde het eerste recht om over jezelf te beslissen. Als je jezelf op een lagere plek zet dan een ander, verloochen je jezelf en zal je authentieke ik geen contact meer met je kunnen maken. Je staat los van jezelf, je bent jezelf niet meer. Je weet dat je leeft, maar weet niet meer voor wie. Als je jezelf afvraagt: Voor wie doe ik het eigenlijk? Of wie ben ik? Mag ik er wel zijn? Ben ik wel goed genoeg?

 Dan is jouw contact met je authentieke ik niet sterk.

De kracht van gelukkig zijn ligt in de verbinding met jouw Authentieke IK. Het Ego wat jarenlang jou heeft beschermd is in jou je grootste vijand geworden.

Wil je weer vrij zijn? Wil je weer in verbinding staan met jezelf. Welke wil jij ook graag wilt, dat kan. In gesprekken met mij ga jij ervaren wat wel mogelijk is en hoe het komt dat het tot nu toe nog niet is gebeurd.

Geen protocollen, geen vragenlijsten geen hokjes waar in jij zogenaamd moet passen.

Neem contact op, stel je vraag. Ik weet nu al, jouw EGO wil het niet.

Maar, wat wil JIJ?

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.