Op 30 juni 1964 ben ik geboren, als jongste kind, in een groot gezin met vier broers en drie zussen.

 

Vlieg even mee over mijn leven.
De start was geen warm welkom. Mijn moeder wilde het zevende kind al niet krijgen, laat staan het achtste. Ook toen ik er eenmaal was, had ze moeite met mijn komst. Pas vanaf mijn derde, kon mijn moeder haar liefde voor mij openstellen.

Op mijn dertiende overleed mijn vader. Dat was een enorme schok. Terwijl ik tot die tijd, volledig vanuit mijn gevoel leefde, sloot ik me steeds meer af voor liefde. Na het overlijden van mijn vader, en de afwijzing als baby, verloor ik meer en meer het contact met mijn gevoel.

Toen ik 16 jaar was, verloor mijn zus haar vriend door een auto-ongeluk. Haar wereld stortte in. Ze kreeg straatangst, en wilde er niet meer zijn. Ik nam haar onder mijn hoede om haar te helpen. De straat op, boodschappen doen….., het leven weer oppakken, ze ging weer bloeien, meer lachen en genieten. Totdat zij op haar 21e werd vermoord, tijdens het oppassen op haar nichtje en neefje. Ik was toen 18. Voor mij nog meer reden, om mij voor liefde af te sluiten.

Tijdens de sportopleiding CIOS, die ik volgde, brak een nieuwe periode in mijn leven aan. Ik verwachtte daarmee een periode van verdriet af te sluiten, maar dat voelde niet zo. Na de CIOS sportopleiding gaf ik fulltime zwemonderwijs en tennisles. Na het CIOS,  ontwikkelde ik me als Mental Coach, en in het methodisch lesgeven.

In de liefde was ik een laatbloeier. Er kwamen en gingen vriendinnen. Totdat ik een erg “ leuke “ vrouw ontmoette. Na ruim vijf jaar samenwonen, vertelde ze plotseling dat ze me verliet. "Ik hou niet meer van je", was de verklaring. Na een tijdje bleek dat er een ander in het spel was.

Enkele jaren later, ontmoette ik de vrouw waarmee ik wilde trouwen, en kinderen krijgen. Na twee jaar werd ze zo ziek, dat ik lichamelijk en geestelijk steeds meer het contact verloor met mijzelf. Ik had de boom al uitgezocht om tegen aan te rijden. Scheiding, werd het resultaat en toen een co-ouderschap, met ups en downs. Op een bepaald moment, ging mijn oudste dochter fulltime bij haar moeder wonen, en mijn jongste dochter fulltime bij mij. Niet ideaal, maar voor zowel de kids als voor ons de beste oplossing. Nu wonen ze allebei op zichzelf, en hebben nu hun eigen leven.

Gelukkig leiden afwijzing, overspel, en mijn overlevingsmechanismes niet tot afstomping in de liefde. Ik heb ervan geleerd, veel geleerd. Sterker nog, ze hebben mij iets moois gegeven. Door elke les kwam ik dichterbij mijzelf.

Langzaamaan groeide mijn interesse in psychische, en emotionele drijfveren. Met cursussen en workshops vergrootte ik mijn kennis, en vaardigheden op dit gebied.

Ook wilde ik doorgronden, wat het effect is van energiestromen in een mens, op zijn of, haar gedrag. Ik wilde weten, hoe ik dit energetische aspect in mijn behandelingen kan gebruiken. Daarvoor volgde ik de opleiding Poly Energetisch Therapeutschap, en dat bleek een goede keuze. Hier leerde ik dat de mens opgebouwd is uit 4 belangrijke bouwstenen: het mentale, psychische, emotionele en energetische deel. Om een vernieuwde balans te krijgen, werk ik dan ook altijd vanuit deze 4 bouwstenen. Die combineer ik vervolgens met de fysieke, en fysiologische aspecten, die elk mens in zich heeft.

In 2019 kom ik mijn zielsmaatje tegen, nu mijn vrouw, buiten een hele mooie vrouw, ook een vrouw met diepgang. Zie je wel, op elk potje….

Wat ik heb geleerd, je kunt stil gaan staan, je kunt gaan zitten mokken, je kunt je gaan draaien in je zieligheid, echter dan verandert er niks.

Nu super gelukkig te zijn, en de processen die daarbij horen, is dit het leven wat het leven in samen zijn, erg leuk maakt.

Het is de combinatie van mijn kennis, en ervaring in zowel sport en privé. Net als met commerciële bedrijven en ondernemers, dat maakt dat ik mensen nu professioneel kan helpen. Coaching, trainingen, en therapie geef ik al meer dan 25 jaar op geheel eigen wijze. 

 

In het Nu woon ik met mijn vrouw in  Zweden. We zijn in 2022 geemigreerd naar Zweden. We hebben gekozen voor meer vrijheid en openheid in mens en natuur. Elke dag worden we hier herinnerd  aan het feit dat geluk in jezelf in jezelf zit en dat hoe je wilt leven dat ook een weerspiegeling moet zijn waar je bent. Ook hier leren we nog steeds onze lessen, en gaat er bijna geen dag voorbij zonder een verbazing of een moment dat je adem heel even stokt.  Dat brengt me dan ook uiteindelijk naar wie ik ben en waar wij zijn. 

 

Doordacht, methodisch en creatief.

Dat is mijn kracht.

Binnen en buiten de box denken. Niets is mij vreemd en alles is mogelijk.

 

Love and Hope
To love is to risk not being loved in return
To hope is to risk disappointment
But these risks must be taken because the greatest risk in life is to risk nothing at all
Anyone who won´t risk love and hope risks nothing, does nothing, sees nothing, feels nothing, has nothing and is nothing
He cannot learn, feel, change, grow, love and live

So, if I could choose between a life in safety without love and hope
Or a life in risk with love and hope
I choose love and hope