Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Ego, Depressie, Moedeloosheid, Gevoel

Ego, Depressie, Moedeloosheid, Gevoel

Ego, ja daar hebben we er één. Een zeer oude bekende met een korte naam maar met een heel duidelijke stem in de mens.
Je ego moet er voor zorgen dat je kan overleven en maakt dat je in gevaarlijke situaties je gedrag aanpast aan je omgeving. Helaas neemt het ego dit overleven heel zwaar op. Zo zwaar dat het er zelfs voor kan zorgen dat je authentieke macht ook niks meer te vertellen heeft. Terwijl die authentieke macht nu net je ware essentie is.
En dat allemaal onder de noemer van OVERLEVEN. Het ego kan gebruik maken van de ratio, het cognitief vermogen, intelligentie en de programmering door ervaringen in het verleden en je opvoeding.
Overleven als mens hebben we soms nodig. Het mag alleen niet ten koste van je ware essentie gaan. Als het ten koste gaat van je authentieke macht dan gaat het ego te ver in het overleven. Natuurlijk zit daar ook een verdediging in. De verdediging bijvoorbeeld om niet meer gekwetst te worden. Je sluit je dan maar af voor de ander of je gaat niet meer met de ander om. Of zelfs nog erger: je maakt ruzie om de ander maar niet te dichtbij te laten komen. Terwijl je dat eigenlijk diep van binnen wel zou willen.
Het ego is de grootste tegenhanger van je authentieke macht. Het is niet egoïstisch als je je ware essentie laat spreken. Jij hebt ten alle tijde het eerste recht om over jezelf te beslissen. Als je jezelf op een lagere plek zet dan een ander, verloochen je jezelf en zal je authentieke macht geen contact meer met je kunnen maken. Je staat los van jezelf, je bent jezelf niet meer. Je weet dat je leeft, maar weet niet meer voor wie. Als je jezelf afvraagt: “Voor wie doe ik het eigenlijk?” Dan is jouw contact met je authentieke macht niet sterk. Het ego is dat deel in de mens dat ervoor zorgt dat je je lessen ondergaat. Dit zijn echter wel de negatieve impulsen waar de mens mee te maken kan krijgen.


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer