Eenzaamheid;

 

Eenzaamheid is een leegte die niet door het Ego op te lossen is.

 

Wat is het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn?  Vele mensen kennen eenzaamheid, ook al zijn ze samen met andere mensen. In een relatie zijn met een ander,  geeft niet de garantie dat je geen eenzaamheid ervaart.

 

Alleen zijn in het maken van een boswandeling, of het uitvoeren van een hobby. Wellicht dat je alleen traint voor een marathon. Alleen op de bank, film kijken. Gewoon alleen, meer niet.

 

Alleen zijn is een tijdspanne, waarin jij met niemand anders bent. Maar dat hoeft zeker geen eenzaamheid zijn, want eenzaamheid is een tijdsspanne ervaring waarin jij ervaart dat er niemand voor je is, niemand die jou ziet staan. Triggers die jouw beïnvloeden. Waar je ook bent, je hoort er  gewoon weg niet bij,  of je bent niet belangrijk.

 

Maar zelfs als je bij anderen bent, er wel mensen voor jou zijn, kan jij in samenspel met jouw Ego, echt eenzaamheid ervaren. Helaas is het niet echt, en heeft een veroorzaker. De ervaring van eenzaamheid, ervaar je als echt. Het Ego vertelt je dit via het Brein. Maar diep, echt ergens diep in je, voel je dat het niet waar is, dat jij meer bent en dat er meer is. Maar je draait rondjes in het meer van eenzaamheid.

Waar je steeds weer aan het ervaren bent, dat je verdrinkt in  jouw eenzaamheid.

 

Alles heeft een reden, en alles heeft een oorzaak, een kern die ik als Coach/Therapeut met jou samen kan aanpakken, en ik jou leer om weer te zwemmen. Zelfs zo goed, dat je nooit meer het verdrinken in eenzaamheid, hoeft te gaan ervaren.

 

Neem contact op...