Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Leven zonder stress

Stress is een gevolg van teveel druk op één of meerdere vlakken.

Druk om goed te presteren is een goede zaak, maar teveel druk kan en zal uiteindelijk leiden tot ziekte en uitval. Het lichaam wil overleven. Soms lijkt de ziekte plotseling uit de lucht te vallen. Niets lijkt aan de hand, maar de mensen staan wel degelijk onder te grote druk. Privé of zakelijk, dat maakt niet uit. Vaak is het een combinatie van die twee en hoe je het wendt of keert: het werk heeft eronder te lijden. Hoe langer de mens te veel stress ervaart, des te meer tijd nodig is voor herstel.

Wat is Stress eigenlijk?

Dat is een mentale, psychische of emotionele druk. Denk aan werkdruk, financiële druk, zorgen over de gezondheid, enz. Stress is niet erg. Problemen ontstaan als wij de problemen opblazen. Daardoor gebruiken we te veel energie. De stress is dan niet meer het probleem, maar hoe wij er mee omgaan, dat is onze grootste valkuil.

In mijn praktijk en op locatie bij bedrijven leer ik niet alleen mensen hoe ze met stress kunnen omgaan, maar ook hoe in het mentale, psychische en emotionele systeem de stress geen grip meer krijgt om onbalans te creëren. Deze onbalans zorgt dat er veel positieve energie verloren gaat en dat er dan negatieve energie ontstaat, met alle gevolgen van dien.

Geen symptoombestrijding dus. Nee, een realistische en methodische aanpak van omgaan met stress.

Mijn streven is dat mensen altijd verbonden blijven met de basis, met hun innerlijke rust. Die innerlijke rust heeft iedereen. Maar veel mensen geven de stress in hun leven zoveel ruimte, dat de innerlijke rust soms verdwenen lijkt.

Door de nieuwe verbinding met de innerlijke rust zal de stress wellicht niet veranderen, wel het handelen, hoe daar mee om te gaan.

U kunt bij mij terecht voor een persoonlijke seminar waarin we de basis van uw stressgevoelens aanpakken, of voor trainingen in groepsverband.


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer