Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Sport Coaching

De trainer traint sporters alleen of in groepen in fysieke, technische en tactische onderdelen.
De coach begeleidt die mensen mentaal en in hun tactiek.

Vaak zijn coaches en trainers mensen die zelf jaren de sport beoefenden. Ze zijn enthousiast en ervaren, maar tegelijkertijd moet je je afvragen of ze ook de competenties hebben die nodig zijn.

Die competenties zijn niet afhankelijk van een certificaat. Je kunt wel een rijbewijs hebben, maar dat betekent niet dat je ook kunt autorijden. Dit geldt ook voor coaches en trainers.

De opleidingen coaching zijn te oppervlakkig en vertellen te weinig over de werking van het brein. Ook leer je daar niet hoe je negatief gedrag kunt omturnen.

Een coach - ook of misschien wel juist van amateurs - moet weten welke factoren van invloed zijn op het handelen en op het gedrag van de sporters?

Je moet onderliggende emoties kennen, herkennen en begrijpen. Deze onderliggende emoties versterken de negatieve overtuigingen en de schijnbare kennis. Het omgekeerde werkt net zo. Onderliggende emoties versterken ook de positieve overtuiging en dit leidt tot meer plezier in het sporten, een sterker teamgevoel en vervolgens betere prestaties.

Helaas lukt het niet om via de mentale weg de gemoedstoestand van de sporters in balans te brengen. Emotionele verstoringen kun je mentaal namelijk niet oplossen. Logisch, de coach is niet opgeleid om emotionele verstoring aan te pakken.

Ik creëer een ruimte waar sporters juist met hun emotionele beperkingen worden geconfronteerd en vanuit deze confrontatie werk ik aan de emotionele balans. Daarna is het tijd om mentaal aan de slag te gaan. Niet andersom.

Laat uw sporters weer genieten van hun sport, laat ze floreren.
Ik kom graag eens praten over mijn visie en de mogelijkheden voor uw vereniging.


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer