Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Wie is Sietse Kaman?

Op 30 juni 1964 ben ik geboren, als jongste kind in een groot gezin met vier broers en drie zussen.

Vlieg even mee over mijn leven.
De start was geen warm welkom. Mijn moeder wilde het zevende kind al niet krijgen, laat staan het achtste. Ook toen ik er eenmaal was, had ze moeite met mijn komst. Pas vanaf mijn derde kon mijn moeder haar liefde voor mij openstellen.

Op mijn dertiende overleed mijn vader. Dat was een enorme schok. Terwijl ik tot die tijd volledig vanuit mijn gevoel leefde, sloot ik me steeds meer af voor liefde. Na het overlijden van mijn vader en de afwijzing als baby, verloor ik meer en meer het contact met mijn gevoel.

Toen ik 16 jaar oud was, verloor mijn zus haar vriend door een auto-ongeluk. Haar wereld stortte in. Ze kreeg straatangst en wilde er niet meer zijn. Ik nam haar onder mijn hoede om haar te helpen. De straat op, boodschappen doen….., het leven weer oppakken: ze ging weer bloeien, meer lachen en genieten. Totdat zij op haar 21-ste werd vermoord tijdens het oppassen op haar nichtje en neefje. Ik was toen 18. Voor mij nog meer reden om mij voor liefde af te sluiten.

Tijdens de sportopleiding Cios die ik volgde, brak een nieuwe periode in mijn leven aan. Ik verwachtte daarmee een periode van verdriet af te sluiten, maar dat voelde niet zo.

In de liefde was ik een laatbloeier. Er kwamen en gingen vriendinnen. Totdat ik een erg leuke vrouw ontmoette. Na ruim vijf jaar samenwonen vertelde ze plotseling dat ze me verliet. "Ik hou niet meer van je", was de verklaring. Na een tijdje bleek dat er een ander was.

Enkele jaren later ontmoette ik de vrouw waarmee ik wilde trouwen en kinderen krijgen. Na twee jaar werd ze zo ziek dat ik lichamelijk en geestelijk steeds meer contact verloor met mijzelf. Ik had de boom al uitgezocht om tegen aan te rijden. Scheiding werd het resultaat en toen een co-ouderschap met ups en downs. Nu woont mijn oudste dochter fulltime bij haar moeder en mijn jongste dochter, fulltime bij mij. Niet ideaal, maar voor zowel de kids als voor ons de beste oplossing.

Gelukkig leidden afwijzing, overspel en mijn overlevingsmechanismes niet tot afstomping in de liefde. Ik heb ervan geleerd, veel geleerd. Sterker: ze hebben mij iets moois gegeven. Door elke les kwam ik dichterbij mijzelf. Na de CIOS sportopleiding gaf ik fulltime zwemonderwijs en tennisles. In die periode ontwikkelde ik me als Mental Coach en in het methodisch lesgeven.

Langzaamaan groeide mijn interesse in psychische en emotionele drijfveren. Met cursussen en workshops vergrootte ik mijn kennis en vaardigheden op dit gebied.

Ook wilde ik doorgronden wat het effect is van energiestromen in een mens op zijn of haar gedrag. Ik wilde weten hoe ik dit energetische aspect in mijn behandelingen kan gebruiken. Daarvoor k volgde ik de opleiding Poly Energetisch Therapeutschap en dat bleek een goede keuze. Hier leerde ik dat de mens opgebouwd is uit 4 belangrijke bouwstenen: het mentale, psychische, emotionele en energetische deel. Om een vernieuwde balans te krijgen werk ik dan ook altijd vanuit deze 4 bouwstenen. Die combineer ik vervolgens met de fysieke en fysiologische aspecten die elk mens in zich heeft.

Het is de combinatie van mijn kennis en ervaring in zowel sport en privé als met commerciële bedrijven en ondernemers die maakt dat ik mensen nu professioneel kan helpen. Coaching, trainingen en therapie geef ik al meer dan 25 jaar op geheel eigen wijze. Doordacht, methodisch en creatief.

Dat is mijn kracht. Binnen en buiten de box denken. Niets is mij vreemd en alles is mogelijk.

Love and Hope
To love is to risk not being loved in return
To hope is to risk disappointment
But these risks must be taken because the greatest risk in life is to risk nothing at all
Anyone who won´t risk love and hope risks nothing, does nothing, sees nothing, feels nothing, has nothing and is nothing
He cannot learn, feel, change, grow, love and live

So, if I could choose between a life in safety without love and hope
Or a life in risk with love and hope
I choose love and hope


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer