Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Kwetsingen gezien Ego Versus het Gevoel? En, hoe wil jij in je vel zitten?

Kwetsingen gezien Ego Versus het Gevoel? En, hoe wil jij in je vel zitten?

Waar lopen we het vaakst tegen aan als mens?

Dat is gekwetst worden. Niemand wil gekwetst worden en toch gebeurd dat elke dag weer. Overal op de wereld. Kinderen die gepest worden. Ouders die hun kinderen in de steek laten. Vriendjes of vriendinnen die jou in liefde laten geloven en je dan laten vallen. Dierbaren die overlijden. Het maakt niet uit. Een kwetsing is een kwetsing.
Wij als mens hebben een verdedigingsmechanisme. Dat heet het Ego. Het ego is de baas over de overlevingsmechanismen. Het Ego doet jou geloven, dat hij een muur of masker kan bouwen waar jij door beschermt wordt. Helaas dat is een illusie. Je kunt tijdelijk kort door het Ego beschermt worden maar als het langer duurt gaat het Ego zich autonoom gedragen. Dan wordt de bescherming een standaard overlevingsmechanisme. Dit mechanisme draait dan gewoon door, ook als er niets aan de hand is. Jarenlang bouwt het Ego dit mechanisme uit tot een perfect functionerend systeem. Taak van dit systeem is niet meer gekwetst worden en te voorkomen dat je gekwetst wordt. Maar: dat is een onmogelijkheid.
Juist doordat je bang blijft om gekwetst te worden, krijgt het Ego meer voeding om het systeem steeds groter te maken. We krijgen steeds minder vertrouwen in onszelf en ook dat is voor het Ego voeding om het systeem sterker te maken. Helaas werkt dit tegenstrijdig.
Het gevoelssysteem (dat is jouw echte kern) komt steeds meer onder druk te staan. Je gaat steeds meer van jezelf verliezen. Het hoofd waar het Ego huist, draait dan ook overuren. Zwaar hoofd, hoofdpijn, druk op je hoofd, in de war zijn, twijfel en onzekerheid vieren dan hoogtij door het Ego. Door deze negatieve waarnemingen zorgt het Ego ervoor dat je niet bij je gevoel kan komen. En zo kom je ook niet in je echte pijn terecht terwijl je toch aan het lijden bent. Door de constante dualiteit in je -het gevecht tegen jezelf- ga je je steeds meer verliezen.

Om te voorkomen dat je gekwetst wordt, moet je je juist kwetsbaar opstellen…. En dat kan alleen als je in contact bent met je Dieper Gevoel of anders gezegd: met het Dieper Zijn.
Ik kan je helpen je Ego het zwijgen op te leggen en in contact te komen met je dieper gevoel. Ga voor geluk!


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer