Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Fobieën en andere angststoornissen

Emotionele en psychische systemen uit balans.

De extreme, maar tevens onterechte angst voor specifieke zaken of situaties noemen we fobie. De emotionele en psychische systemen zijn uit balans. Meestal kent de persoon niet de oorzaak van de angst. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust.

Niet alle angststoornissen zijn fobieën. Als angst niet voor bepaalde zaken of situaties is, spreken we niet van een fobie, maar van een paniekstoornis of van gegeneraliseerde angst. Dus als u extreem angstig wordt terwijl u in bed ligt of lekker op de bank zit.

Het brein is in staat om fictieve angsten te creëren om andere angsten te maskeren. Daardoor kan de mens steeds verder verdwalen in een onterechte angst die gevoed wordt door een andere angst of door een trauma.

U kunt bij mij terecht voor een persoonlijke seminar waarin we de basis van uw fobie of angstgevoelens aanpakken.


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer