Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Energie is de basis

Psyche, mentaliteit en emotie werken samen

Energie

Met energie breng je je systeem in balans

Fysiek, biologisch, technisch, chemisch, economisch... als het geheel in balans is, kun je de hele wereld aan. Het is dus goed om te kijken waardoor de energie weg lijkt te zijn. De oorzaak van de klachten kan op elk aspect liggen. Zit er psychisch, mentaal of emotioneel een blokkade of probleem? Dan heeft het hele energiesysteem eronder te lijden. Bewustzijn en vervolgens aanpakken van de oorzaken is essentieel.

Psyche

Te hoge eisen kan leiden tot ernstige psychische en fysieke klachten

Een hoge drang naar perfectie is een bron van stress. Burn-out, vermoeidheidsklachten, hoofdpijn, rugklachten en depressie kunnen het gevolg zijn. Of iemand die te lief is en daardoor niet voldoende voor zichzelf opkomt. Gevolg: onzekerheid en dalende eigenwaarde. En dit leidt weer tot depressie, faalangst, zich niks waard voelen en buikklachten. Tijdens de therapie werken we aan bewustwording van de oorzaken. Ook de bewustwording van emotie en mentale oorzaken krijgen aandacht.

Mentaliteit

Teamontwikkeling en motivatie, maar niet doorsnee

Mensen, vooral sportmensen, willen soms specifieke competenties en vaardigheden onder de knie krijgen. In tegenstelling tot de meeste sportcoaches, beperk ik me niet tot de individuele vraag. Meestal liggen er immers psychische of emotionele beperkingen ten grondslag aan de mentale vraag. Juist teamontwikkeling en motivatie staan centraal.

Emotie

Bewustwording is vertrekpunt voor verandering

Emotionele basisbehoeften motiveren ons om te doen wat we doen. Doorvragen over de basisbehoefte die een client noemt, levert mij en daardoor ook de client zelf veel inzichten op. Het is het begin van bewustzijn en het vertrekpunt voor verandering. Pas als duidelijk is welke emoties spelen, waar ze vandaan komen en welke rol ze spelen, is er ruimte voor iets nieuws, voor nieuwe inzichten en nieuw gedrag.


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer