Like Human Evolution op Facebook Volg Human Evolution op Linkedin Volg Human Evolution op Google Plus Volg Human Evolution op Twitter Human Evolution YouTube kanaal

Depressie.

Depressie.

Depressie?

Depressie is geen ziekte.
Depressie is een teken
dat je systeem gezond functioneert.
Het is een alarmsignaal dat aangeeft dat
er iets in je psyche om meer bewustzijn vraagt.

Depressie is de wekservice van je ziel
De reguliere geneeswijze kijkt zo tegen depressie aan….

Depressie is een benaming voor een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid. In het dagelijkse spraakgebruik wordt de term 'depressief' gebruikt voor uiteenlopende gemoedstoestanden, variërend van een korte dip tot ernstige neerslachtigheid.

Voor mij is depressie de uiting dat er in ons systeem een verstoring zit waardoor er vele verschillende klachten kunnen ontstaan. De benamingen die de reguliere geneeswijze er aan geeft is leuk, maar treft geen doel. Het is een houvast voor de protocollen in die geneeswijze, echter de resultaten zijn vaak gemiddeld niet hoger dan 30% tot 40%. Door de benamingen en die protocollen is er geen ruimte voor het totaal plaatje waardoor het resultaat vaak op zich laat wachten.

De mens bestaat uit 4 pijlers.

De Emotionele pijler.
De Psychische pijler.
De Mentale pijler.
De Gevoels pijler.

Door de complexiteit van deze 4 pijlers werken de protocollen niet optimaal in de reguliere geneeswijze. Vaak werkt de hulpverlener maar met 1 pijler, soms 2. Echter als een cliënt uit balans is heeft dat een uitwerking op alle 4 pijlers. Daar ligt dan ook de grote uitdaging. Wat heeft de veroorzaker van de onbalans in de 4 pijlers veroorzaakt.

Als een topsporter beter wil presteren, kan dit alleen via de 4 pijlers, vandaar dat vele topsporters regelmatig mentaal toch falen.

Wat een Mental Coach via Mental Coaching probeert te bewerkstelligen is dat er in de overige 3 pijlers via het mentale het totaal systeem te versterken. Echter, dat werkt niet.

Om tot verandering te kunnen komen hebben we de 4 pijlers nodig. Elke hulpverlener heeft vaak zijn eigen pijler waar deze vanuit werkt. Willen we echt veranderen, dan komen tot een natuurlijk Balans… …... deze is alleen maar te vinden via de 4 pijlers.

Dit kun je Totaal Coaching of ook 4 Pijler Begeleiding noemen.

Wil je weten wat Totaal Coaching of 4 Pijler Begeleiding voor jou kan betekenen,
Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Happiness is not a destination it's a way of life


Meer weten?

laatste recensies

Niek uit Hengelo
Spreker Saxion - Hartstikke goede spreker! Te gast geweest op Saxi...lees meer »»
A W uit Bad nieuweschans
het is weer leuk in huis. - Mijn dochter was vaak boos vooral tegen mij en de ...lees meer »»
Lees alle recensies - Recensies toevoegen

Laatste Blog

12 december 2017
Hoogsensitieve gevoelige kinderen - Herkennen van en omgaan met een hoogsensitief kind Hoogsensitieve kinderen hebben soms moeite met naar school gaan. Zij doen er zoveel indrukken op, dat zij moe...
Lees meer